Pensionopsparing

Saml din opsparing

Saml dine pensionsopsparinger og få 70.000 kr. ekstra i pension. Har du flere pensionsopsparinger? Så kan det være en fordel at samle dem ét sted. Du får bedre overblik og undgår at betale for at få din pension administreret flere steder.

Saml Din OpsparingHar du en pensionsopsparing fra et tidligere job? Eller en privat ordning, som du ikke længere indbetaler på? Så har du mulighed for at spare penge ved at samle dine opsparinger ét sted. Det er også nemmere for dig at se, hvor meget din opsparing vokser.

Ved at samle dine pensionsopsparinger sparer du penge, fordi du dermed kun betaler omkostninger til administration ét sted. De årlige administrationsomkostninger svinger fra selskab til selskab. Fra 336 kr. i PensionDanmark til omkring 1.500 kr. i de dyreste selskaber. Har du flere pensionsopsparinger, kan det hurtigt løbe op. 

Hvis du over et helt arbejdsliv sparer 1.000 kr. om året i administrationsomkostninger, kan det give dig 70.000 kr. ekstra på pensionsopsparingen. Har du mange opsparinger, kan det blive til endnu mere.

Du skal være opmærksom på, om det pensionsselskab, som du flytter pengene fra, tager penge for at overføre din pension. Nogle af dem tager typisk 1.200-1.700 kr. for at flytte pensionsopsparingen til et andet selskab. I øjeblikket er det gratis at overføre pensioner under 20.000 kr. mellem alle pensionsselskaberne, og generelt er det altid gratis at flytte pensioner mellem to arbejdsmarkedspensionsselskaber.

 

Sådan samler du dine pensionsopsparinger – 3 trin

  1. Start med at gå ind på pensionsinfo.dk via NemID og få et overblik over, hvor du har pensionsopsparinger stående.

  2. I PensionDanmark kan du flytte dine pensionsopsparinger elektronisk via pension.dk/dinpension, hvor du bliver guidet igennem trin for trin. Du er også velkommen til at ringe til PensionDanmark på 7012 1330.

  3. Inden du gennemfører eventuelle overførsler, så tjek, om du frasiger dig nogle favorable vilkår. Det kan for eksempel være en garanteret rente eller ydelse, der gør, at du ikke bør flytte dine penge.

Del på Facebook