Hvis du bliver arbejdsløs

Hvad skal du gøre hvis du bliver arbejdsløs?

Hvis du har edb-adgang, kan du gå på www.jobnet.dk og selv tilmelde dig til jobcentret. Du kan trække dagpengekort, kvittering og alle relevante blanketter via jobnettet.

HVAD SKAL DU GØRE HVIS DU BLIVER ARBEJDSLØS?

Du skal melde dig ledig på jobcentret i din kommune og udfylde en ledighedserklæring til din a-kasse SÅDAN SKAL DU FORHOLDE DIG, HVIS DU BLIVER ARBEJDSLØS 

Det er vigtigt, at du melder dig ledig senest den første dag, hvor du ikke har arbejde, da du ikke kan få dagpenge, hvis du ikke er meldt ledig. Hvis du har adgang til internettet kan du gøre det hjemme fra din stue.


Du skal:

A. Jobcentret
Det første, du skal gøre, er at melde dig ledig på jobnet.dk. Har du ikke adgang til internettet kan du også melde dig ledig ved at møde personligt op på jobcentret i din kommune og få hjælp til at tilmelde dig.

Du skal også så hurtigt som muligt have og inden 14 dage have udfyldt dit CV på jobnet.dk. Det er vigtigt, at dit CV er udfyldt så fyldestgørende som muligt, så jobcentret og a-kassen kan hjælpe dig tilbage i arbejde..

B. A-kassen
du skal udfylde en ledighedserklæring til din a-kasse. Det gør du ved at logge på den digitale @kasse på min-a-kasse.dk med dit NemID.

min-a-kasse.dk kan du blandt andet også finde information om satser og udbetalingsperioder.


VÆRD AT VIDE - NÅR MAN ER ARBEJDSLØS

A. Sygdom

Hvis du bliver syg, mens du er arbejdsløs, skal du meddele det på ”min side” på  jobnet.dk.

Du får dagpenge under de første 14 dages sygdom. Er du syg mere end 14 dage vil du få sygedagpenge fra din kommune.

Vigtigt:
Du får først sygedagpenge fra den dag, du melder dig syg på jobnet.dk.


 

Del på Facebook