DMF’s DNA skal med over i NNF

DMF’s DNA skal med over i NNF

Det bliver en udfordring af få DMFs tætte sammenhold med, når foreningen skal sammenlægges med NNF. Men den kan også blive en stor styrke i den nye organisation.

Lars LundLars Lund, næstformand i Danske Mejeristers Forening, er stor tilhænger af at samle de kræfter, der er i DMF og NNF. ”DMF har et tæt og meget stærkt fagligt sammenhold. Det har vi opbygget og arbejdet for gennem mange år, og det er vores store styrke – vores DNA,” mener Lars Lund. Og han er stærkt interesseret i, at det sammenhold bevares:  ”Den skal vi ikke miste i NNF. Tværtimod skal vi tage den med os over i mejerigruppen.”

”Heldigvis har NNF stor forståelse for vores DNA, og vi taler åbent om, hvordan vi ikke kun kan bevare, men også styrke det faglige sammenhold i fremtiden.” Den store lokale opbakning er hjertet i DMF’s DNA og den skal vi bibeholde og gerne styrke i NNF. Det er vores udfordring, som vi alle arbejder for skal lykkes.

Frem Mod NNF

Sammen står vi stærkere
”Jeg er overbevist om, at indenfor en overskuelig fremtid har alle på mejerierne en faglig uddannelse.” Arbejdspladser skal bevares igennem uddannelse, men uddannelse skal også kunne betale sig - og det kan det, når vi er dygtige og uundværlige, mener Lars Lund. ”

Ufaglærte og faglærte kommer til at være organiseret sammen ved sammenlægningen af DMF og NNF, og det ser Lund på ingen måde som en svækkelse – tværtimod. ”Det er på tide, vi er organiserede i samme organisation, og i virkelighedens verden har de faglærte ofte været løftestang for de ufaglærte grupper. Det kan vi være meget mere i samme organisation.”

Mejerigruppen styrkes
Mejerigruppen i NNF bliver en stærk gruppe og to af de fire faglige sekretærer vil komme fra DMF; Lars Gram og Günther Mortensen. De vil blive bakket op af en større følgegruppe, der skal komme med input til de faglige sekretærer. I følgegruppen vil der være syv mand fra DMF. Lars Lund sammenligner den struktur med den nuværende landsbestyrelse i DMF.

”I følgegruppen er vi meget opmærksomme på, at det stærke lokale arbejde, der kendetegner DMF, også kan finde en form og plads i NNFs organisation. Vi ved endnu ikke helt hvordan, men det skal vi nok finde ud af.” siger Lars Lund.

Samarbejdet i følgegruppen har været meget inspirerende for Lars Lund, og alle har vist vilje til at få det til at lykkes. ”Alle har givet noget for at få det til at hænge sammen, så det kan lade sig gøre,” slutter Lars af med.

Sat Sammen Til Net

Del på Facebook