Få mere i pension

Saml dine pensionsopsparinger

To ud af tre har pensionsopsparing i flere pensionsselskaber, viser en ny undersøgelse. Har du flere pensionsopsparinger? Så kan der være fordele ved at samle dem ét sted. Det er billigere for dig, og du får et bedre overblik over din pension.

Saml Din Opsparing

Saml dine pensionsopsparinger og få mere i pension

 

En ny undersøgelse fra PensionDanmark viser, at to ud af tre (65 pct.) blandt PensionDanmarks medlemmer har pensionsopsparing i flere pensionsselskaber, fx fra tidligere job, eller private ordninger. Og det er ikke småpenge, det drejer sig om.

 

Medlemmernes opsparinger uden for PensionDanmark beløber sig til i alt 114 mia. kr. I gennemsnit har medlemmer med opsparing i andre selskaber sparet 265.000 kr. op uden for PensionDanmark.

 

Spar 50.000 kr. eller mere ved at samle pensionerne

Hvis du har opsparinger i andre selskaber, end der hvor du aktuelt indbetaler til pension, så bliver det dyrere for dig end nødvendigt. Du betaler nemlig administrationsomkostninger i alle de pensionsselskaber, hvor du har penge stående. 

 

Ved at samle dine pensionsopsparinger sparer du penge, fordi du dermed kun betaler omkostninger til administration ét sted. Det er også nemmere for dig at se, hvor meget din opsparing vokser. De årlige administrationsomkostninger svinger fra selskab til selskab. Fra 297 kr. i PensionDanmark til omkring 1.500 kr. i de dyreste selskaber.

 

Hvis du over et helt arbejdsliv sparer 1.000 kr. om året i administrationsomkostninger, kan det give dig 50.000 kr. ekstra på pensionsopsparingen. Har du mange opsparinger, kan det blive til endnu mere.

 

Nemt at samle pensionsopsparingerne

Det koster ikke noget at overføre opsparinger mellem arbejdsmarkedspensionsselskaber, men de fleste private pensionsselskaber tager penge for at overføre dine penge. Tjek inden eventuelle overførsler, om du frasiger dig nogle favorable vilkår som fx en garanteret rente eller ydelse.

 

Ring til PensionDanmark på 7012 1330 og få rådgivning om, hvad der bedst kan betale sig for dig. Du kan også logge ind på PensionDanmarks hjemmeside pension.dk. Her kan du via PensionsInfo hente oplysninger om dine eventuelle andre pensionsopsparinger og herefter samle dem i PensionDanmark.  

Del på Facebook